Rex-Kaniner

Tur-Ingrid

Vi har på sommaren nästan alltid ett par kullar i olika storlekar och färger.  Båda föräldrarna finns att hälsa på på gården. Mycket fina, i olika färger.
 

Ingrids ungar

Vi har liten uppfödning av liten rex, i olika färger. De kostar 1000 sek styck. Enkom till seriösa hem med kunskap. Rex kaniner är mycket sällskapliga och allergivänliga , tack vare den silkeslena pälsen.

Vi har fläckiga rex kaniner vars  ungar blir oftast fläckiga. Och vita som ger vita eller siames tecknade ungar.
Vår avelshane heter Blackie Lawless, och hans damer heter Fredrika,  Gunilla, Karin och Tur-Ingrid

Vi är såklart medlemmar i Rex-klubben, en specialförening inom
kaninavelsföreningars riksförbund.
http://www.rexklubben.se/

Våra kaniner säljes endast till kunniga och seriösa hem.
Inte till att sitta ensamma i ett  mörkt rum. Då tar vi hellre tillbaka dem om man tröttnar på sin kanin.

Rex är en kaninras som väger mellan 3,4 och 4,8 kg.

Rasen härstammar från Frankrike, där den först avlades fram år 1919. Den visades för första gången på en utställning i Paris. De första ungarna föddes i en kull från normalhårade djur, och var viltfärgade precis som sina föräldrar.
Pälsen är mycket tät med raka, 15 till 20 millimeter långa hår. Pälsstrukturen orsakas av en recessiv mutation som förkortar täckhåren, vilket gör att den mjuka underullen blir mycket framträdande och tät. Den brukar beskrivas som plyschaktig. Samma typ av mutation finns hos andra pälsbärande djur, till exempel rexkatter.
Rasen förekommer i ett flertal färger och teckningar. De vanligaste färgerna är Castor och vit rödögd, men de förekommer även i blå, svart, dalmatin m.m.
Rexkaniner är sociala, personliga djur och populära som sällskapsdjur.